Over Ons

Groen Gas Gelderland is een samenwerkingsverband van de bedrijven Bio Energie Bergerden (BEB), ENGIE en Biogas Plus.


Bio Energie Bergerden is een initiatief van Ab Emmerzaal en Jan Willemsen. Zij ontwikkelden het project. In de loop van 2015 wijzigde de naam van het project in Groen Gas Gelderland, waarin ENGIE en Biogas Plus nu participeren.

ENGIE bestaat in Nederland uit ENGIE Energie, ENGIE Services. ENGIE richt zich in Nederland met name op hernieuwbare bronnen, zoals wind- en zonne-energie en groen gas. ENGIE ondersteunt het nationaal Energieakkoord. Hierbij ziet het bedrijf onder meer mogelijkheden voor investeringen in moderne efficiënte groen gas installaties.

Biogas Plus is expert op het gebied van biogas productie en droging van de restproducten uit vergisting. Biogas Plus heeft kennis en ervaring op het gebied van het biologisch proces en vergisting. Daarnaast heeft Biogas Plus een zeer ruime expertise op het gebied van de bijbehorende technologie en apparatuur.

Bovenstaande partners ontwikkelden samen een businessplan voor Groen Gas Gelderland. De financiering van de bouw kon plaatsvinden door commerciële leningen van de Rabobank en vanuit het Innovatie en Energiefonds Gelderland (IEG) beheerd door OostNL (voorheen PPM-Oost).

Daarnaast ontvangt Groen Gas Gelderland een Stimulering Duurzame Energie van het Ministerie van Economische Zaken. Deze subsidie ontvangt Groen Gas Gelderland per m3 geproduceerd en geïnjecteerd groen gas.


Groen Gas Geklderland


Veronica 2 , 6681 RK, Bemmel


Telefoon: 026 - 3259592

Design by Connecting Media © 2018-2020